Pisang goreng

PISANG_GORENG

INDO DONDERDAG: PISANG GORENG
Waarschijnlijk een van de bekendste Indonesische hapjes. Vaak wordt dit gemaakt met een halve bakbanaan omhuld met wat krokante deeg. Mijn versie is een iets zachtere variant soms ook wel ‘Smeerpropjes’ genoemd. Dankzij de toevoeging van bier krijg je alsnog een lekker krokant laagje.

Ingrediënten:
• 5 bananen of 3 bakbananen
• 6 eetlepels bloem
• 30 gram suiker
• 1 theelepel kaneel
• 1 ei
• een scheutje bier
• een scheutje water
• zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Zet een pannetje met zonnebloemolie op het vuur om de olie op te laten warmen.
2. Schil de bananen en prak ze een beetje fijn met een vork.
3. Voeg de suiker, ei, meel en kaneel toe. Meng dit goed door elkaar.
4. Voeg nu een scheutje bier en een scheutje water toe om het beslag wat soepeler te maken.
5. Doe met 2 lepels een beetje beslag in de zonnebloemolie.
6. Bak ze bruin aan beide kanten met af en toe omdraaien.

No comments

Comments are closed.