Tarte tatin

TARTE_TATIN

VREET VRIJDAG: TARTE TATIN
De originele versie is uiteraard met appel, maar deze versie is met nectarines. In de video is het omdraaien een beetje mislukt, maar de smaak is nog steeds fantastisch! Ook doe ik mijn tarte tatin in een ovenschaal. Je kan het ook in een goede antiaanbakpan doen (die ovenbestendig is!). Zoals de Fransen dat vroeger ook deden.

Ingrediënten:
• 150 gram suiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 6 a 7 nectarines
• 3 a 4 plakjes bladerdeeg
• boter om de schaal in te vetten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt een gedeelte van de suiker in een antiaanbakpan. Ga er vooral NIET in roeren met een lepel, maar laat de pan het werk doen.
3. Snij ondertussen de nectarines in plakjes.
4. Doe, als de suiker bruin is, weer een gedeelte suiker in de pan.
5. Blijf dit herhalen tot alle suiker is opgelost. Voeg ook de vanillesuiker toe.
6. Beboter de ovenschaal.
7. Als de suiker een karamel is geworden schenk je deze in de ovenschaal.
8. Doe nu snel de nectarines op de karamel.
9. Bedek de nectarines met het bladerdeeg, rek eventueel de bladerdeeg iets uit als het niet past.
10. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bladerdeeg, hierdoor ontsnapt het vocht.
11. Bak de tarte tatin in de oven voor 40 a 45 minuten tot de bovenkant bruin is.
12. Als je de schaal uit de oven haalt is het zaak om de tarte tatin snel om te draaien, want de karamel wil weer hard worden.

No comments

Comments are closed.