Chocolade spritsen

CHOCOLADE_SPRITSEN

VREET VRIJDAG: CHOCOLADE SPRITSEN
Oer Hollandse koekjes, dat zijn deze chocolade spritsen! Heel gemakkelijk om te maken en super lekker. Je kan ze ook helemaal dippen in de chocola!

Ingrediënten:
• 100 gram boter
• 100 gram zelfrijzend bakmeel
• 50 gram suiker
• 1 eidooier
• 80 gram chocolade

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de boter, zelfrijzend bakmeel en suiker in een mixer.
3. Voeg de eidooier toe.
4. Maak koekjes van het deeg en doe ze op bakplaat met bakpapier.
5. Bak de koekjes in 20 minuten.
6. Smelt de chocolade “au bain-marie”.
7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
8. Dip de helft van de koekjes in de gesmolten chocolade.
9. Laat ze op een nieuw bakpapiertje rusten in de koelkast of vriezer.

No comments

Comments are closed.