Tjendol

TJENDOL

INDO DONDERDAG: TJENDOL
Een heel lekker verfrissend drankje met de typische smaak van pandan, dat is Tjendol.

Ingrediënten:
• 120 gram Hun kwee meel
• 100 gram palm suiker of gula jawa
• water
• kokosmelk

Bereidingswijze:
1. Doe de palmsuiker in een steelpannetje met een beetje water. Verwarm de suiker tot deze is opgelost.
2. Zet een grote kom klaar met ijskoud water (ijsklontjes!).
3. Meng in een koude pan de hun kwee meel met 800 ml water. Voeg een paar druppeltjes pandan pasta toe. Goed roeren tot alles gemengd is.
4. Doe dan pas de pan op het vuur en verwarm.
5. Goed roeren tot het een dikke blub massa is geworden.
6. Gebruik een tjendol zeef en zeef de tjendol in de kom met water.
7. Doe in een hoog glas eerst een paar lepels tjendol.
8. Daarna wat kokosmelk.
9. En tot slot de suiker siroop.
10. Goed mengen en opdrinken maar!

No comments

Comments are closed.