Chocolade repen

CHOCOREPEN

DIEET DINSDAG: CHOCOLADE REPEN
Als je op dieet bent is het moeilijk lekkere (ongezonde) tussendoortjes te weerstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekker chocolade reep… Maar deze chocolade reep is (bijna) guilt-free. Neem vooral chocolade met meer cacao, want hoe meer cacao, hoe minder suiker er in zit. Dit recept past tussen het Paleo en Vegan dieet!

Ingrediënten:

• 200 gr. rauwe cashewnoten
• 300 gr. pure chocolade (>70% cacao)
• 16 gedroogde dadels
• 10 verse dadels
• 1 eetlepel agave siroop
• 1 eetlepel kokosolie
• zout

Bereidingswijze:

1. Laat de cashewnoten 24 uur in water weken OF doe ze 3 minuten in de magnetron. Giet ze daarna af.
2. Doe de cashewnoten in een mixer en voeg hierbij de kokosolie en de agavesiroop toe. Mix net zolang tot het een egale massa is geworden.
3. Verspreid de massa op bakpapier tot een rechthoek. De dikte is ongeveer 1 cm. Doe de reep in de koelkast.
4. Week de gedroogde dadels in wat gekookt water. Giet ze daarna af.
5. Doe de gedroogde dadels met de verse dadels (ontpitten!) in de keukenmachine. Mix tot dit een egale massa is geworden. Er mogen hier en daar nog wel stukjes in zitten.
6. Haal de cashewreep uit de koelkast en verspreid de dadelvulling erover.
7. Doe de reep in de vriezer voor ongeveer een uur.
8. Smelt ondertussen 2/3 van de chocolade “au bain-marie” of in de magnetron. Zorg dat alles gesmolten is en voeg de resterende 1/3 toe aan de gesmolten chocola. Meng goed tot er geen klontjes meer in zitten.
9. Haal de reep uit de vriezer en snij er kleinere repen van.
10. Haal de repen door de chocolade, dit kan een rotzooi worden, je kan het ook doen zoals in de video.
11. Doe de repen op een nieuw stuk bakpapier en doe ze daarna weer terug in de koelkast.

No comments

Comments are closed.