Caesar salade

CAESAR_SALADE

MAKKELIJKE MAANDAG: CAESAR SALADE
Een lekkere makkelijke salade! De originele versie hoort ansjovis in, maar die van mij is juist zonder. Ook heb ik de mayonaise vervangen voor Griekse yoghurt, scheelt toch weer wat calorieën!

Ingrediënten:
• 2 kippendijen
• paar blaadjes romein sla
• 2 eieren
• 1 sneetje brood
• 125 gr. Griekse yoghurt
• wat bieslook
• een stukje komkommer
• halve tomaat
• Parmezaanse kaas
• halve wortel
• halve rode ui
• halve citroen
• een paar drupjes Worcestershire saus
• zout, peper, tijm
• olijfolie

Bereidingswijze:
1. Kook de eieren voor 8 minuten.
2. Kruid de kip met zout, peper en tijm. Sla met je handen of een deegroller om ze malser te maken.
3. Bak de kip in een pan met olijfolie.
4. Snij de sla, tomaat, ui, komkommer, wortel en doe in een schaal.
5. Snij het sneetje brood in blokjes en voeg deze toe aan de pan met kip.
6. Maak een dressing van de Griekse yoghurt, gesneden bieslook, Worcestershire saus, halve citroen plus wat rasp.
7. Voeg zout, peper en een beetje olijfolie toe.
8. Haal de eieren van het vuur en schil ze. Snij ze in partjes.
9. Haal de kip en snij er reepjes of blokjes van.
10. Voeg alles bij elkaar en eet smakelijk!

No comments

Comments are closed.