Kip met tzatziki
VREET VRIJDAG: KIP MET TZATZIKI
Een van mijn favoriete guilty pleasures. Het is niet helemaal gezond, maar ook niet super ongezond. Ook lekker als stevige lunch!
Ingrediënten:
• 2 kippendijen
• ½ citroen
• olijfolie
• 1 ui
• zout, peper, chilipoeder
• 125 gram Griekse yoghurt
• knoflookpoeder
• ¼ komkommer
• sla
• 4 pitabroodjes
Bereidingswijze kip:
1. Snij de kippendijen in reepjes.
2. Snipper een ui en voeg deze toe aan de kip.
3. Voeg zout, peper, chilipoeder en de citroensap toe.
4. Voeg ook 1 eetlepel olie toe. Laat de kip langer marineren in de koelkast voor extra smaak!
5. Bak de kip in een pan tot ze goudbruin zijn.
Bereidingswijze tzatziki:
1. Meng de Griekse yoghurt met knoflookpoeder, zout en peper (naar smaak).
2. Snij de komkommer in kleine stukjes en voeg deze toe.
3. Voet ook een beetje olijfolie toe.
Bereidingswijze afwerking:
1. Snij wat sla.
2. Verwarm de pitabroodjes in de oven, toaster of een pan.
3. Voeg om en om saus, kip en sla toe in de pitabroodjes.