Gevulde paprika

GEVULDE_PAPRIKA

MAKKELIJKE MAANDAG: GEVULDE PAPRIKA
Je kent het wel: je hebt van alles in huis maar toch weet je niet wat je wilt maken. Dit recept is superhandig voor al die overgebleven groente in de koelkast die toch op moeten. Varieer met wat je maar in huis hebt. Makkelijker dan dit kan gewoon niet!

Ingrediënten:
• 2 kippendijen (of filets)
• 2 paprika’s
• 3 takjes selderij
• 2 tomaten
• 1 ui
• 1 knoflookteentje
• ½ chilipeper
• 1 wortel
• Olijfolie om in te bakken
• Zout, peper, chilipoeder, paprikapoeder, ketoembar, djinten
• Gedroogde basilicum
• 1 eetlepel ketjap manis
• ½ citroen
• ½ eetlepel honing
• ½ eetlepel chilisaus
• 1 eetlepel geraspte kaas

Bereidingswijze:
1. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Snipper een ui en bak dit alvast in een pan met olijfolie.
4. Snipper de halve chilipeper en voeg dit toe.
5. Snij de knoflookteen in stukjes en voeg dit toe.
6. Hak de selderij in stukjes en voeg dit toe.
7. Snij de kippendijen in reepjes en doe dit in een bakje.
8. Voeg alle kruiden toe op gevoel.
9. Voeg ook de ketjap toe.
10. Meng de kip met de kruiden en voeg ze toe aan de hete pan.
11. Bak de kip goudbruin.
12. Snij de wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de pan.
13. Snij de tomaten in blokjes en voeg dit toe.
14. Doe honing bij de kip en daarna de citroensap.
15. Voeg als laatste de chilisaus toe.
16. Doe de kipvulling in de paprika’s en besprenkel hier de kaas over.
17. Doe de ovenschaal in de oven en laat dit 5 minuten bakken tot de kaas is gesmolten.

No comments

Comments are closed.