Appel crumble

APPEL_CRUMBLE

VREET VRIJDAG: APPEL CRUMBLE
Zin in appeltaart maar geen zin in moeilijk doen met deeg? Dan is de Appel crumble de beste optie! Met dit basisrecept kun je nog alle kanten op. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe of iets anders dan rozijnen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingrediënten:
• 2 appels
• 80 gram roomboter
• 40 gram suiker
• 40 gram donkere basterdsuiker
• 100 gram bloem
• 50 gram lichte basterdsuiker
• 3 eetlepels rozijnen
• ½ citroen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de appels, snij ze in schijfjes en daarna in blokjes.
3. Voeg een halve citroen aan citroensap toe.
4. Voeg de rozijnen en de lichte basterdsuiker toe.
5. Maak een deeg van de suiker, roomboter en bloem.
6. Kneed met je handen er kruimels van.
7. Beboter een ovenschaal. Doe hierin de appels.
8. Leg de deeg losjes op de appels.
9. Bak de appel crumble in 10 minuten.

 

No comments

Comments are closed.