Frikadel jagung

FRIKADEL

INDO DONDERDAG: FRIKADEL JAGUNG
Iets knapperigs als bijgerecht dat is wat frikadel jagung is. De maïskoekjes zijn gemakkelijk te maken en erg gewild bij de Indische rijsttafel. Ook heel lekker als snack!

Ingrediënten:
• Een stukje santen
• 1 goudbouillon blokje
• 1 klein blikje mais (150 gram)
• 1 ui
• Een paar takjes selderij
• 1½ theelepel suiker
• Peper
• Vetsin
• 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
• 1 ei
• Zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Een pannetje met een laagje water opzetten en hierin de santen en het bouillonblokje in laten smelten. Daarna laten afkoelen.
2. In een kom maïskorrels mengen met fijngesneden ui en selderij.
3. Voeg de suiker, peper, vetsin toe.
4. Voeg de zelfrijzende bakmeel toe, zorg dat dit een papje wordt.
5. Als laatste de ei erdoorheen roeren.
6. Bak de maïskoekjes in een hete pan met zonnebloemolie tot ze bruin aan beide kanten zijn.

No comments

Comments are closed.