Paprika soep

PAPRIKA_SOEP_FIN

MAKKELIJKE MAANDAG: PAPRIKA SOEP
Deze soep is makkelijk te maken en is ook nog eens de favoriete soep van mijn moeder. Je hebt weinig afwas en bent binnen 30 minuten klaar om te gaan eten. Lekker met een stokbroodje met kruidenboter!

Ingrediënten:

• 2 puntpaprika’s
• 1 rode paprika
• 1 ui
• 2 knoflookteentjes
• 1 eetlepel paprikapoeder
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 runder- of groentebouillon blokje
• 2 kleine wortels
• 300 gram rundergehakt
• zout, peper, knoflookpoeder en chilipoeder
• olijfolie of boter om te bakken

Bereidingswijze:
1. Snij de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten.
2. Doe de paprika’s in een kom en meng dit met olijfolie, zout en peper.
3. Grill de paprika’s in een hete grillpan.
4. Doe in de soeppan een beetje boter of olijfolie.
5. Snipper ondertussen de ui en knoflook.
6. Bak de ui en knoflook.
7. Voeg de paprikapoeder toe. Daarna de eetlepel tomatenpuree.
8. Bak dit alles goed aan in de pan.
9. Voeg vervolgens 1 liter water toe.
10. Voeg de paprika’s toe en het bouillonblokje, laat de soep 10 minuten koken.
11. Vermeng ondertussen het gehakt met zout, peper, knoflookpoeder en chilipoeder. Voeg ook een beetje olijfolie toe.
12. Maak kleine balletjes en bak deze in de dezelfde grillpan.
13. Snij vervolgens de wortels julienne.
14. Pureer de soep met een staafmixer.
15. Voeg de gehaktballetjes en wortels toe.

No comments

Comments are closed.