Mokka taart

MOKKA_TAART_F

VREET VRIJDAG: MOKKA TAART
De mokka taart is een taart die ik al vanaf vroeger ken. Het is DE taart van de familie Veerman (mijn moeders kant), die bij elke speciale gelegenheid wordt gemaakt. Inmiddels heb ik de taart zo vaak gemaakt dat ik zelfs mijn eigen grootoom moet laten zien hoe de taart gemaakt wordt. Met dit recept en bijgaande video kan voortaan iedereen deze superlekkere taart maken!

STAP 1 – DE CUSTARD
Ingrediënten voor de custard:

• 35 gram Dr. Oetker Custard
• 500 ml melk
• 35 gram suiker (eventueel ook gemixt met vanille suiker)
• 1 flesje rum essence

Bereidingswijze custard:
1. Maak een papje met een beetje melk en het custard/suiker mengsel.
2. Verwarm de resterende melk in een anti-aanbak pan.
3. Voeg het papje (zonder klontjes) toe aan de warme melk.
4. Blijf goed roeren met een houten spatel totdat de custard dik wordt en er bubbeltjes ontstaan.
5. Als de custard dik genoeg is, giet je dit over in een ovenschaal.
6. Leg wat plastic folie er bovenop, dit voorkomt een vliesje.
7. Laat de custard in de koelkast rusten.

STAP 2 – DE TAART
Ingrediënten voor de taart:

• 5 eieren
• 1 glas suiker
• 2 eetlepels cacao
• bloem
• ½ theelepel bakpoeder

Bereidingswijze taart:
• Mix 5 eieren met het glas suiker voor minimaal 20 minuten.
• Voeg in hetzelfde glas 2 eetlepels cacao toe en vul aan met bloem.
• Voeg daaraan ook een halve theelepel bakpoeder.
• Zeef alle droge ingrediënten door elkaar.
• Doe de oven aan op 180 graden.
• Vet het bakblik in met boter en daarna met bloem zodat het niet blijft plakken.
• Als het eimengsel stevig genoeg is, de bloem mix lepelsgewijs toevoegen.
• Als de massa een egale kleur heeft voeg je dit toe aan het bakblik.
• Bak de taart voor 45 minuten in de oven of voor een uur in de wonderpan.
• Doe de sate prikker test om te checken of het gaar is.

STAP 3 – DE MOKKA
Ingrediënten voor de mokka:

• 1 pak roomboter
• 3 staafjes oploskoffie
• poedersuiker
• Hagelslag

Bereidingswijze mokka:

1. Mix het pak boter met de mixer.
2. Voeg sterke koffie (3 staafjes oploskoffie met een beetje water) toe.
3. Voeg poedersuiker toe naar smaak.
4. Proef tussentijds om te kijken of er koffie of poedersuiker bij moet.

STAP 4 – SAMENSTELLEN
Bereidingswijze samenstellen:

1. Snij van de afkoelde taart 2 lagen eraf.
2. Meng een beetje rum essence met de custard.
3. Besprenkel de cake ook met een beetje rum essence.
4. Smeer custard op de cake.
5. Herhaal dit proces.
6. Smeer tot slot de taart in met de mokka.
7. Besprenkel de taart met hagelslag.

No comments

Comments are closed.