Frikadel Goreng

frikadel_goreng

INDO DONDERDAG: FRIKADEL GORENG
Een lekker vleesgerecht als toevoeging aan de Indische rijsttafel, dat is frikadel goreng. Dit gehakt gerecht kan je in de oven doen, dan heet het frikadel pan. Met deze versie bak je kleine gehaktballetjes in de zonnebloemolie. Lekker knapperig van buiten, zacht van binnen!

Ingrediënten:
• 300 gram gehakt (half-om-half of runder)
• een beetje melk
• 2 sneetjes wit brood
• 1 ui
• 1 ei
• 1 handje vol selderij
• 3 kleine aardappels gekookt
• 2 eetlepels paneermeel
• peper, nootmuskaat, 1 goudbouillonblokje
• zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Doe in een kom of diep bord wat melk.
2. Snij de korsten van de sneetjes af en leg de sneetjes in de melk.
3. Snij ondertussen de ui fijn en de selderij.
4. Doe beide bij het gehakt in een kom.
5. Voeg de kruiden, het ei en paneermeel toe.
6. Doe nu ook de sneetjes brood erbij, scheur deze een beetje uitelkaar.
7. Snij de gekookte (en afgekoelde) aardappels in kleine stukjes en voeg toe.
8. Meng alles goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
9. Bak ze in de hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn geworden.

No comments

Comments are closed.