Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes

WAKKERE WOENSDAG: SAUCIJZENBROODJES
Een traktatie, dat zijn deze zelfgemaakte saucijzenbroodjes… Heerlijk voor een lekker lunch of brunch. Je kan ze natuurlijk ook mini maken. In een pakje bladerdeeg zitten 12 plakken. Dit recept is daar uitermate geschikt voor.

Ingrediënten:
• 300 gram rundergehakt of half-om-half gehakt
• Scheutje ketjap manis
• Een beetje sambal
• 2 eieren
• Handje paneermeel
• Zout, peper, nootmuskaat, knoflookpoeder

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Ontdooi de plakken bladerdeeg door ze los van elkaar te halen.
3. Meng het gehakt met 1 ei en de kruiden (naar smaak).
4. Voeg sambal, ketjap en paneermeel toe.
5. Meng alles goed door elkaar.
6. Maak 12 rolletjes vlees. De rolletjes moeten net zo groot zijn als het bladerdeeg.
7. Kluts het andere ei los in een bakje.
8. Smeer met het ei de randjes van de bladerdeeg in.
9. Doe op elk plakje een rolletje vlees net naast het midden.
10. Vouw de bladerdeeg dicht en gebruik eventueel daarbij een vork.
11. Smeer de saucijzenbroodjes in met het overige geklutste ei.
12. Doe de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
13. Bak de broodjes voor 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

No comments

Comments are closed.