Kapsalon

kapsalon

MAKKELIJKE MAANDAG: KAPSALON
Het iconische lekkere bezorghapje, nu in je eigen keuken gemaakt! Dit Rotterdamse gerecht is niet meer weg te denken bij elke shoarma tent. Maar deze variant is makkelijk te maken, gezonder, en misschien zelfs sneller klaar dan een bezorging… In mijn versie gebruik ik zoete aardappel frietjes, maar je kunt natuurlijk ook gewone frietjes gebruiken.

Ingrediënten:
• Kippendijen of kipfilet
• Gebakken frietjes
• Geraspte kaas
• 1 paprika
• 1 tomaat
• IJsbergsla
• Zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, kruidnagel, kaneel, ketoembar, djinten, gemberpoeder, kurkuma, chilipoeder
• Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Bak de frietjes in de oven of in het frituur (afhankelijk van je frietjes).
2. Snij de kipfilet of dijen in smalle reepjes.
3. Meng de kipfilet met de kruiden. Gebruik alles naar smaak, maar kijk uit met gebruik van kruidnagel, kaneel, kurkuma en gember!
4. Voeg een beetje olijfolie toe aan de kip.
5. Bak de kip in een koekenpan.
6. Snij de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan.
7. Snij de tomaat in blokjes en zet apart.
8. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en zet ook apart.
9. Doe in een ovenschaal een beetje olijfolie.
10. Leg hierop je gebakken frietjes.
11. Doe vervolgens de helft van de sla en tomaat er bovenop.
12. Doe daarop wat geraspte kaas.
13. Doe de kip en paprika er bovenop.
14. Herhaal met sla, tomaat en kaas.
15. Doe de ovenschaal in de oven voor 10 minuten op 180 graden.

No comments

Comments are closed.