Maaltijdsalade

MAALTIJDSALADE

DIEET DINSDAG: MAALTIJDSALADE
Voor lunch zijn we meestal gewend om een bammetje mee te nemen met beleg. Tegenwoordig neem ik altijd voor lunch een lekkere zelfgemaakte maaltijdsalade mee. De dressing is zo gemakkelijk en met de smaken kun je oneindig variëren. Doe er eens wat feta of mozzarella doorheen of wat pijnboompitjes. De mogelijkheden zijn eindeloos, maak je salade helemaal persoonlijk!

Ingrediënten:

• Sla
• Tomaat
• Komkommer
• Kipreepjes
• Advocado
• Puntpaprika of gewone paprika
• Gekookt ei
• Cashewnoten
• Lente ui of rode ui
• Olijfolie
• Azijn
• Citroen
• Honing of suiker
• Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Snij alle ingrediënten (behalve de cashewnoten) naar gewenste vorm.
2. Snij de lente ui of rode ui wat fijner dan de rest.
3. Doe alles in een kom of diep bord.
4. Maak een dressing van de olijfolie (grootste deel), azijn, citroen, honing, zout en peper.
5. Meng de dressing door de salade (pas op het laatste moment!).

No comments

Comments are closed.