Churros

CHURROS

VREET VRIJDAG: CHURROS
Een van de lekkerste zoete snacks van Spanje! De enige echte churros. Lekker met suiker-kaneel of met chocolade dip. De voorbereiding duurt overigens wat langer dan het bakken. Het lekkerst als ze net uit de olie zijn gekomen!

Ingrediënten:
• 100 gram suiker
• 3 theelepels kaneel
• 6 eetlepels bloem
• 250 ml water
• 4 eieren
• 2 eetlepels rietsuiker
• zout
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Doe het water, de rietsuiker, 2 eetlepels zonnebloemolie en een beetje zout in een pannetje en laat dit koken tot de suiker is opgelost.
2. Meng ondertussen de bloem met 2 theelepels kaneel.
3. Meng ook alvast de suiker met 1 theelepel kaneel.
4. Als het water is gekookt doe je het vuur lager en meng je de bloem erbij. Doe dit stapsgewijs zodat je geen klontjes krijgt.
5. De massa moet nu droog worden. Laat het pannetje even afkoelen.
6. Doe nu een pannetje met zonnebloemolie op het vuur en laat dit alvast opwarmen.
7. Als het deeg is afgekoeld meng je 1 voor 1 een ei erdoor. Goed mengen want het lijkt alsof het niet wilt mengen.
8. Doe het deeg beslag in een spuitzak met een kartel mondje.
9. Als de olie heet is kun je slierten van deeg in het olie laten vallen.
10. Draai de churros om als het bruin is en bak de andere kant ook bruin.
11. Doe de gebakken churros op wat keukenpapier zodat het overtollig vet er af gaat.
12. Doe ze daarna direct in het suiker-kaneel.

No comments

Comments are closed.