Gezonde lasagne

GEZONDE_LASAGNE

DIEET DINSDAG: GEZONDE LASAGNE
Een echte lasagne is natuurlijk vol van smaak met een lekkere harde korst aan de bovenkant. Deze variant is iets minder hard maar vooral ook veel gezonder.
Deze versie past perfect binnen het paleo dieet en is glutenvrij!


Ingrediënten bolognese saus:

• 1 pak gezeefde tomaat
• 1 blikje tomaten
• paprika
• champignons
• wortel
• cherry tomaatjes
• 1 ui
• 1 knoflookteen
• 300 gr. Rundergehakt
• zout en peper
• Italiaanse kruiden
• basilicum

Bereidingswijze bolognese saus:
1. Doe het gehakt in een pan zonder olie.
2. Voeg gesnipperde ui en knoflook toe.
3. Doe alle harde groenten (paprika en wortel) erbij, snij ze in blokjes.
4. Voeg wat gesneden cherry tomaatjes toe.
5. Doe dan het blik tomaat en de gezeefde tomaat erbij.
6. Voeg zout en peper toe op smaak.
7. Snij de basilicum.
8. Doe als laatste de gesneden champignons erbij en voeg ook de basillicum en Italiaanse kruiden toe.
9. Laat de pan sudderen voor minstens 15 minuten.

Ingrediënten bechamel saus:
• 1 eetlepel boter
• 1 eetlepel boekweit meel
• amandelmelk
• zout en peper

Bereidingswijze bechamel saus:

1. Doe de boter in de pan. Laat dit goed smelten, maar zorg dat het niet bruin wordt.
2. Voeg de meel toe en roer goed droog.
3. Voeg al roerend de amandelmelk toe.
4. Laat het goed koken zodat het wat dikker wordt.
5. Voeg zout en peper toe.

Ingrediënten “lasagne”:
• 2 courgettes
• olijfolie
• zout en peper

Bereidingswijze “lasagne”:

1. Snij de courgettes in plakken.
2. Doe ze in een kom en meng met wat olijfolie en zout en peper.
3. Grill ze in een grillpan.

Samenstellen lasagne:
1. Doe als eerste een laag saus op de bodem.
2. Doe dan de courgettes erop.
3. Doe dan de bechamelsaus erop.
4. Vervolgens eventueel een kaas (feta of geitenkaas).
5. En herhaal dit proces nog een keer.
6. Je eindigt met een laag saus.
7. Doe de schaal kort in de oven op 180 graden voor 5 a 10 minuten.

No comments

Comments are closed.