Uiensoep

UIENSOEP

MAKKELIJKE MAANDAG: UIENSOEP
Soepen behoren nu eenmaal bij makkelijke maaltijden. En de uiensoep hoort daar ook zeker bij. Lekker met stukjes stokbrood met gesmolten kaas erop. Een echte klassieker!

Ingrediënten:

• 6 uien
• 1 knoflookteentje
• balsamicoazijn
• water
• zout en peper
• 1 bouillonblokje
• tijm
• stokbrood
• geraspte kaas
• 1 eetlepel boter
• 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze:
1. Doe de boter in een soeppan en snij de uien ondertussen in ringen.
2. Voeg de uien toe aan de pan.
3. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe.
4. Laat de uien op een laag vuur goed bruin bakken met af en toe omscheppen.
5. Na 15 a 20 minuten moeten de uien mooi bruin zijn geworden.
6. Voeg nu de bloem toe en laat het lekker droog bakken.
7. Voeg een scheutje balsamicoazijn, zout, peper en tijm toe.
8. Voeg dan ongeveer 1,5 liter water toe en zorg dat het gaat koken.
9. Voeg tot slot het bouillonblokje toe en laat de soep 10 minuten koken.
10. Doe daarnaast sneetjes stokbrood in de oven met geraspte kaas erop.
11. Als ze bruin zijn kun je ze toevoegen aan je soep in een soepkom.

No comments

Comments are closed.