Gegrilde kip

GEGRILDE_KIP

INDO DONDERDAG: GEGRILDE KIP
Deze gegrilde kip kan zowel in de grillpan als in de oven gebakken worden. Maar het allerlekkerst is natuurlijk op de barbecue! In dit recept gebruik je zoute ketjap (assem) in plaats van de ‘normale’ ketjap manis.

Ingrediënten:
• Zoute ketjap
• Knoflookpoeder
• Aromat
• Peper
• 1 eetlepel suiker
• Paprikapoeder
• Vijf-kruiden poeder (babi pangang kruiden)
• Vetsin
• Kippendijen

Bereidingswijze:
1. Maak een papje van alle kruiden, suiker en ketjap.
2. Voeg eventueel olie toe als je ze op de grillpan of barbecue doet.
3. Doe de kippendijen door de marinade. Laat ze afgedekt in de koelkast intrekken voor minstens een half uur.
4. Bak de kippendijen in en grillpan, op de barbecue of in de oven.

No comments

Comments are closed.