Blueberry pancakes

BLUEBERRY_PANCAKES

WAKKERE WOENSDAG: BLUEBERRY PANCAKES
Echte Amerikaanse pancakes worden gemaakt met bakpoeder en karnemelk. Ze zijn wat dikker en kleiner dan de Nederlandse pannenkoeken, maar smaken zeer luchtig! Deze variant is met blueberry (blauwe bessen), maar je kan er ook chocolate chips in doen of gewoon naturel houden. Lekker met een toefje slagroom of Griekse yoghurt erbij OF zoals de Amerikanen het doen met een klontje boter erop.

Ingrediënten:
• 250 gram bloem
• 4 theelepels bakpoeder
• 1 zakje vanillesuiker
• 3 eetlepels suiker
• 400 ml karnemelk
• 3 eieren
• zout
• boter om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Smelt in een pannetje een beetje boter (of in de koekenpan die je straks gaat gebruiken!).
2. Meng ondertussen de karnemelk met de suiker en vanillesuiker.
3. Meng de bloem met de bakpoeder en zout. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar voordat je ze bij de melk doet.
4. Doe de bloem bij de melk in delen, hiermee voorkom je klontjes. De massa blijft dik.
5. Voeg ook 1 voor 1 de eieren toe. De massa wordt nu wat soepeler.
6. Voeg ook de gesmolten boter toe, dit helpt het bakken straks.
7. Doe in de koekenpan een beetje boter.
8. Doe het 2 grote lepels of 1 soeplepel beslag in de koekenpan. De pan hoeft niet helemaal bedekt te zijn!
9. Doe speels de blauwe bessen op de pannenkoek.
10. Bak tot de onderkant bruin is en draai de pannenkoek dan om.
11. Bak nog even aan de andere kant en smullen maar!

No comments

Comments are closed.