Zoete aardappel tortilla

ZOETE_AARDAPPEL_TORTILLA

MAKKELIJKE MAANDAG: ZOETE AARDAPPEL TORTILLA
De tortilla kun je in plaats van gebakken aardappels of frietjes toevoegen aan je maaltijd. Lekker voor het avondeten of voor als lunch als onderdeel van een Spaanse tapas.

Ingrediënten:
• 1 kleine zoete aardappel (of ½ grote)
• 3 eieren
• paar takjes peterselie
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• zout en peper
• olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Snij de zoete aardappel in blokjes.
2. Voeg de blokjes toe aan een hete pan met olijfolie.
3. Snij ondertussen de ui en knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan.
4. Laat de aardappel goed gaar worden.
5. Meng ondertussen in een kom de eieren met gehakte peterselie.
6. Voeg zout en peper toe naar smaak.
7. Doe de aardappelen in de kom en meng rustig door elkaar.
8. Doe het mengsel terug in de pan en zet het vuur laag. Doe ook een deksel op de pan.
9. Pas als het ei goed gestold is kun je de tortilla omkeren.
10. Bak nog even aan de andere kant en serveren maar!

No comments

Comments are closed.