Marmercake

MARMERCAKE

VREET VRIJDAG: MARMERCAKE
Ook deze heerlijke versnapering is een recept van mijn oma. Waarom een goedkope, vaak droge, cake kopen als je deze cake binnen 2 uur op tafel kan zetten? Warm uit de oven of afgekoeld, beide is superlekker.

Ingrediënten:
• 250 gram boter
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 5 eieren
• 100 gram suiker
• 3 vanille suiker zakjes
• 2,5 dessertlepels cacao
• boter en bloem voor de cakevorm

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Meng de boter met de suiker in de mixer. Mix tot de boter wit gekleurd is.
3. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
4. Laat de mixer op de hoogste stand voor minstens 20 minuten.
5. Zeef ondertussen de zelfrijzende bakmeel met een zeef.
6. Voeg lepelsgewijs de bloem toe.
7. Beboter de cakevorm. Bebloem daarna de cakevorm, hierdoor zal de cake niet gaan plakken.
8. Doe de helft van het beslag in de cakevorm.
9. Voeg de cacaopoeder aan het overige beslag en laat weer even mixen.
10. Doe de rest van het beslag in de cakevorm, meng dit met een vork.
11. Bak cake in 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
12. Haal de cake uit de oven en doe de sateprikker test om te kijken of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar.
13. Laat de cake goed rusten voordat je het uit de vorm haalt.

No comments

Comments are closed.