Gehaktballen

GEHAKTBALLEN

MAKKELIJKE MAANDAG: GEHAKTBALLEN
Gehaktballen kun je bijna overal bij eten. Lekker op een broodje of voor bij de stamppot. Maar ook lekker met frietjes en een salade. Met de toevoeging van ketjap worden de gehaktballen nog lekkerder.

Ingrediënten:
• 400 gram rundergehakt
• 1 ei
• 2 eetlepels paneermeel
• 3 eetlepels ketjap manis
• 1 eetlepel gebakken uitjes (bawang goreng)
• 1 goudbouillonblokje
• 2 theelepels peper
• 2 theelepels vetsin
• ½ theelepel nootmuskaat,
• ¼ theelepel Kruidnagel
• Olijfolie en boter om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Doe de kruiden, het goudbouillonblokje en de gebakken uitjes in een vijzel en vijzel ze fijn.
2. Voeg de kruiden toe aan het gehakt met de ei en het paneermeel.
3. Meng de kruiden goed door het gehakt heen.
4. Maak balletjes van het gehakt en bak deze in een anti-aanbakpan met olie en boter.
5. Bak de balletjes aan alle kanten bruin.
6. Voeg dan de ketjap toe en een beetje water. Doe de deksel erop en laat de balletjes sudderen voor minstens 20 minuten. Vergeet ze niet af en toe om te draaien.
7. Na 20 minuten is de ketjap dik geworden en zijn de balletjes goed bruin.

No comments

Comments are closed.