Groentesoep

groentesoep

DIEET DINSDAG: GROENTESOEP
Heb je ook wel eens groente over en weet je niet wat je er mee moet? Geef ze een 2e leven en maak er deze lekkere soep van! Voor mijn recept had ik als basis broccoli en wortels, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook courgette of andere ‘harde’ groente zijn. Wees creatief en voeg je favoriete groente toe!

Ingrediënten:
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 laurierblaadjes
• 1 groente bouillonblokje
• wortelen
• broccoli
• paprika
• lente ui
• zout en peper
• olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
1. Snipper een ui en voeg alvast wat olijfolie aan de pan.
2. Fruit het ui aan in de pan en voeg ook gesneden knoflook toe. Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
3. Snij ondertussen wat wortelen in kleine stukken en laat wat over voor de vulling van de soep.
4. Doe de wortels en de broccoli in de pan. Laat ook hier wat broccoli over voor in de vulling. De broccoli is in dit recept al geblancheerd (gekookt geweest).
5. Voeg gekookt water toe tot dat alles onderstaat.
6. Doe vervolgens het bouillonblokje en de 2 laurierblaadjes bij de soep.
7. Laat de soep minstens 5 minuten goed doorkoken.
8. Snij ondertussen de overgebleven groentes naar gewenste vorm. Dit kan reepjes zijn of blokjes.
9. Haal de soep van het vuur en zoek de laurierblaadjes. Haal deze eruit!
10. Pureer de soep door middel van een staafmixer.
11. Proef de soep en voeg eventueel nog zout en peper toe.
12. Voeg tot slot de garnering toe en laat dit eventueel nog even meekoken.
13. Opscheppen maar!

No comments

Comments are closed.